Рецепти
Интегрални крекери со семки (посно) Ана Ѓорова

Брзи и посни колачиња за ужинка за вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(2 Чаши)

'Ржано брашно(1 Чаша)

Пиво(1 Чаша)

Масло(1 Чаша)

Сол(1 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1 )

Семки од тиква(70 Грама)

Сончоглед(100 Грама)

Ленено семе(100 Грама)

Сусам(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во длабок сад се ставаат двата вида брашно, потоа се додаваат пивото и маслото, една лажичка сол и прашокот за печиво. Состојките убаво се мешаат и се од нив се замесува тесто.
  2. Се додаваат сусамот, лененото семе, семките од сончоглед и сечканите семки од тиква. Се замесуваат убаво во тестото за да се распоредат еднакво.
  3. Од тестото се сука кора со дебелина од еден сантиметар и се вадат форми по желба со калапчиња. Направените форми се редат во тепсија за печење.
  4. Крекерите се печат на температура од 200 степени околу 20 минути, па се послужуваат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: