Рецепти
Испукани колачиња со какао Ана Ѓорова

Одлично одат со вашето омилено кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Чаша)

Какао(1/4 чаша + 2 лажици )

Кафеав шеќер(1/4 чаша + 2 лажици )

Масло(1/4 Чаша)

Сол(1/4 Кафена лажица)

Сода бикарбона(1/4 Кафена лажица)

Млеко(3 Супени лажици)

Јаворов сируп(2 Супени лажици)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Шеќер во прав

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 150°C.
  2. Во голем сад измешајте ги брашното, какаото, кафеавиот шеќер, содата бикарбона и солта.
  3. Во друг сад измешајте ги маслото, млекото, јаворовиот сируп и екстрактот од ванила.
  4. Измешајте ги двете смеси и соединете ја смесата.
  5. Со лажица за сладолед вадете мали топчиња, валкајте ги во шеќер во прав и редете ги во плех врз намастена хартија оддалечени едно до друго.
  6. Оставете ги да отстојат во фрижидер 1 час, па потоа печете ги 13-15 минути во загреаната рерна.
  7. Извадете ги од рерна и оставете ги да се оладат пред да ги послужите.

 

Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: