Рецепти
Италијански омлет Ана Ристеска

Омлет на италијански начин со печурки, кулен и пиперки со кој нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Се сечкаат пиперката и куленот, а кашкавалот се ренда.
  2. Јајцата се матат со вилушка, а потоа се додава малку од босилекот, кечапот и сол.
  3. Се запржуваат на кратко пиперката, печурките, куленот, а потоа се додаваат јајцата и сето тоа се пржи на тивок оган.
  4. Пред крајот се додава ренданиот кашкавал и се поклопува омлетот за да добие полукружна форма.
  5. Се подлужува топло и се декорира со домати и со сирење.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: