Рецепти
Јагнешко печено со пиво Ана Ѓорова

Гурмански ручек за вистинските љубители

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Јагнешкото месо засечете го на неколку места, посолете го, малку намастете го и оставете го да отстои преку ноќ.
  2. Следниот ден подгответе го за печење: во засеците ставете цели чешниња лук по вкус, потоа додајте ги маслото и пивото, малку вода и завиткајте во фолија.
  3. Плехот со јагнешкото се става во загреана рерна на 220 степени.
  4. По 45 минути печење, месото се превртува од другата страна, се прелива со течноста од тавчето и повторно се враќа во рерната.
  5. Кога ќе биде при крај со печењето, се вади фолијата, месото се превртува и се враќа да зарумени.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: