Рецепти
Јунешки ќофтиња во сос Ана Ѓорова

Пријатен ручек!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јунешко мелено месо(300 Грама)

Кромид(1 поголема Главица)

Свински врат(сув 50 грама )

Црвена пиперка(3 средни )

Јајце(1 )

Вода(5 Децилитри)

Коцка за супа-говедскa(1 )

Ловоров лист(1 )

Италијански зачин (мешан зачин)(1 Супена лажица)

Сол(1 Супена лажица)

Масло(4-5 Супени лажици)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Меленото месо измешајте го со зачините, додајте ги јајцето и сечканиот магдонос, па смесата месете ја со раце.
  2. Обликувајте ќофтиња и пржете ги во добро загреано масло додека заруменат.
  3. Вадете ги со решетка и ставајте ги врз хартија за да се исцеди вишокот маснотија.
  4. Во преостанатото масло додајте ги ситно сечканиот кромид и пиперката сечкана на ленти и динстајте на умерен оган додека омекнат состојките.
  5. Додајте сечкан сув врат и динстајте уште 2-3 минути.
  6. Во тенџере на оган зовријте ја водата и додајте ја коцката за супа, па мешајте додека да се раствори.
  7. Во друго подлабоко тенџере истурете го динстаниот зеленчук со сувиот врат, додајте ги ловоровиот лист и пржените ќофтиња и налејте со супата.
  8. Варете на умерен оган додека испари целата течност.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: