Рецепти
Кајзерици Ана Ѓорова

Превкусно печиво што може да го користите за сендвичи или како додаток со разни намази и салати

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(200 Милилитри)

Квасец(1 )

Брашно(500 Грама)

Маргарин(125 Грама)

Масло(1 Супена лажица)

Сол

Шеќер

Сирење

Сусам

Белка од јајце

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се замесува тесто од сите состојки (освен сирењето, белката и сусамот) и се остава да стаса.
  2. Откако тестото ќе стаса, од него се откинува дел, се замесува со дланките и се става сирење, па се затвора како топка.
  3. Постапката се повторува со целото тесто.
  4. Топките се редат врз намастен плех, се премачкуваат со белки и се става сусам.
  5. Се печат во загреана рерна додека добијат убава боја.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: