Рецепти
Канелони со пилешко месо Ана Ристеска

Пилешко, печурки, павлака и тестенини. Добитна комбинација за највкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(300-400 Грама)

Хопла(1/2 Литар)

Канелони(1 Пакување)

Кашкавал

Кромид(2-3 Главици)

Маринирани шампињони(по желба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Месото се сечка на ситни коцки и се пржи. Откако ќе зарумени, се додаваат и печурките да се пропржат.
  2. Кромидот се сечка и тој се пржи.
  3. Откако состојките ќе се испржат, се додаваат 2 лажички павлака за готвење колку смесата да се соедини.
  4. Тепсијата ја премачкуваме со путер, а потоа канелоните се полнат со испржената смеса и се редат во тепсијата.
  5. Откако ќе се наполнат сите канелони, врз нив се истура целата павлака, па се ставаат во загреана рерна да се печат.
  6. Откако ќе се испечат, одозгора се редат парчиња кашкавал, се оставаат колку да се истопат и потоа плехот се вади од рерна.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: