Рецепти
Карамел-крем Ана Ристеска

Засладете се со ова лесно и освежително благо во текот на топлиот летен период

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(1/2 Литар)

Карамел(1 кесичка )

Шеќер(6 Супени лажици)

Пудинг од ванила(2 кесички )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Тенџерето со млеко се зоврива. Пудингот од ванила (може и пудинг од карамела) се раствора во неколку лажици ладно млеко.
  2. Откако ќе зоврие млекото, со мешање полека се додава пудингот и шеќерот и се вари додека да згусне.
  3. Во посебни алуминиумски модли се раствора кафениот карамел со малку вода и се става по половина лажичка во секоја модла.
  4. Модлите се полнат со сварениот пудинг и се ставаат со фрижидер за да се стегнат. За јадење се превртуваат модлите во чинија.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: