Рецепти
Кесадиљи со пилешко месо и праски Ана Ѓорова

Слатко-пикантна овошна кесадиља со свежо пилешко месо, праски и сос за скара. Сите овие состојки во комбинација со топено сирење го прават ова јадење незаборавно!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортиљи(1 )

Чедар сирење(1/4 Чаша)

Рендан кашкавал(1/4 Чаша)

Пилешко месо(200 Грама)

Праска(1 )

Сос за скара(2 Кафени лажици)

Коријандер(2-3 Гранчиња)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Сварете го пилешкото месо во солена вода, исечкајте го и измешајте го со сос за скара.
  2. Во тава на оган ставете ја тортиљата, наросете половина рендан кашкавал на половина од тортиљата, сос за скара, пилешко месо, исечкана праска, коријандер и завршете со остатокот од кашкавал.
  3. Преклопете ја тортиљата и гответе од двете страни, 2-4 минути додека не стане темнокафена и додека кашкавалот целосно не се стопи.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: