MoeMeni
Рецепти
Кесадиљи со пилешко месо и праски Ана Ѓорова

Слатко-пикантна овошна кесадиља со свежо пилешко месо, праски и сос за скара. Сите овие состојки во комбинација со топено сирење го прават ова јадење незаборавно!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортиљи(1 )

Чедар сирење(1/4 Чаша)

Рендан кашкавал(1/4 Чаша)

Пилешко месо(200 Грама)

Праска(1 )

Сос за скара(2 Кафени лажици)

Коријандер(2-3 Гранчиња)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Сварете го пилешкото месо во солена вода, исечкајте го и измешајте го со сос за скара.
  2. Во тава на оган ставете ја тортиљата, наросете половина рендан кашкавал на половина од тортиљата, сос за скара, пилешко месо, исечкана праска, коријандер и завршете со остатокот од кашкавал.
  3. Преклопете ја тортиљата и гответе од двете страни, 2-4 минути додека не стане темнокафена и додека кашкавалот целосно не се стопи.
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Колач со круши и бадеми
Оревки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: