Рецепти
Кесадии со туна Ана Ѓорова

Вкусен оброк што можете да го подготвите за предјадење, ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортиљи

Туна во конзерва(1 )

Пченка во конзерва(200 Грама)

Грашок(во конзерва 200 Грама)

Брокула(обарена 150 Грама)

Рендан кашкавал(200 Грама)

Сол

Бибер

Путер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Сите состојки за филот помешајте ги во длабок сад и зачинете по вкус.
  2. Во тава премачкана со путер ставете една тортиља.
  3. На едната страна од тортиљата ставете малку кашкавал и ставете од филот. Одозгора ставете уште малку кашкавал.
  4. Почекајте 2-3 минути малку да се растопи кашкавалот, па преклопете ја празната страна од тортиљата како плико.
  5. Кога долниот дел ќе се запече, превртете ја тортиљата на другата страна за и таа да се запече малку и да добие боја.
  6. Пресечете ја тортиљата на три парчиња и сервирајта ја со павлака.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: