Рецепти
Кесадиљи со топен кашкавал и сланина Ана Ѓорова

Брза и вкусна вечера или ужинка од мексиканската кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортиљи(2 )

Путер(30 Грама)

Рендан кашкавал(1-2 Чаши)

Сланина(100 Грама)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Тортиљата премачкајте ја со малку путер од едната страна, наросете рендан кашкавал на страната каде што нема путер, додајте исечкана сланина, посолете по вкус, а потоа превиткајте ја на половина.
  2. Постапката повторете ја и со другата тортиља.
  3. Една по една ставете ги во тава и гответе додека малку потемнат, па свртете од другата страна. Гответе додека се растопи кашкавалот.
  4. Готовите кесадиљи пресечете ги на парчиња и послужете ги со павлака, гвакамоле сос или со доматен сос.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: