Рецепти
Кифли со виршла и кашкавал Ана Ѓорова

Исто како во пекара, само домашно за појадок со чаша јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(400 Грама)

Виршли(6-8 )

Сол

Кашкавал(6-8 парчиња )

Вода(150 Милилитри)

Маргарин

Млеко(150 Милилитри)

Квасец(20 грама свеж )

Масло(1-2 Децилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Квасецот разматете го со водата и млекото, па со преостанатите состојки се замесува тесто и се остава да отстои 1 час.
  2. Тестото се дели на топчиња, па секое топче малку се развлекува и од долната страна се засекува на лентички.
  3. Се става варена виршла и лента кашкавал и се витка.
  4. Постапката се повторува со сите кифли, а на крај се премачкуваат со маргарин или со јајце и се наросува сусам или сол.
  5. Се печат во рерна на 200 степени, 20 минути.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: