Рецепти
Кинеска салата Ана Ѓорова

Одлична за на трпезата во комбинација со солени јадења и печива

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(1 Чаша)

Сирење(150 Грама)

Шунка(100 Грама)

Кашкавал(100 Грама)

Кисели краставички(5-7 )

Мелени ореви(100 Грама)

Лук(5-6 Чешниња)

Кисела павлака(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Оризот се вари, потоа добро се цеди од водата.
  2. Кашкавалот, шунката и краставичките ситно се сечкаат, сирењето се дроби со виљушка, а оревите се мелат.
  3. Лукот добро и ситно се толчи, а може да употребите и лук во прав.
  4. Откако ќе се приготват состојките, се мешаат и се посолуваат по вкус, а може да се стави и малку вегета.
  5. Се додава павлака и салатата повторно се промешува, па се распоредува во помали чинии или во еден поголем сад, одозгора се прекрива со слој павлака и се декорира по желба.
  6. Салатата се покрива со фолија и се чува во фрижидер, па се послужува ладна.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: