Рецепти
Класична чоколадна торта Ана Ѓорова

Може да ја приготвите со омиленото чоколадо или со обично чоколадо за готвење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(10 )

Маргарин(1 коцка )

Шеќер во прав(100 Грама)

Шеќер(100 Грама)

Црно чоколадо(5 Пакувања)

Прашок за печиво(1 )

Брашно(3 Супени лажици)

Млеко(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

Фил

  1. Чоколадото искршете го и растопете го во тенџере на тивок оган заедно со млекото.
  2. Во друг сад со миксер пенасто изматете го маргаринот со шеќерот во прав.
  3. Во посебен сад изматете ги жолчките.
  4. Сите смеси ставете ги во еден сад и матете додека да се соединат.

Пандишпан

  1. Изматете ги белките со шеќерот.
  2. На убаво изматената смеса додајте го прашокот за печиво, брашното и половина од претходно приготвениот фил.
  3. Сето тоа се мати и се пече во плех врз хартија за печење на 200°C околу 20 минути.
  4. Кога ќе се испече, пандишпанот се сече на 3 дела и се филува. Се украсува по желба.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: