Рецепти
Клуб сендвич Ана Ѓорова

Послужете ги со пржени компири со сос по желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(15 Парчиња)

Домат(2 )

Марула(60 Грама)

Сланина(20 Парчиња)

Пилешко месо(250 Грама)

Мајонез

Сенф

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Парчињата леб испечете ги на скара или на тостер од двете страни додека станат малку крцкави.
  2. Сланината пржете ја во тава додека стане крцкава.
  3. Во друга тава пржете го пилешкото месо, претходно исечено на ленти, зачинето со сол, бибер (може и црвен пипер) и масло.
  4. Марулата исечкајте ја, а доматите исечете ги на ленти.
  5. Врз една испечена кришка леб намачкајте мајонез и додајте слој марула и пилешко. Покријте со друго лепче и тоа премачкајте го со сенф и додајте од сланината и доматите, па поклопете со трета кришка леб.
  6. Постапката повторете ја со сите состојки, сендвичите исечете ги на половинки  и послужете ги веднаш.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: