Рецепти
Кнедли од компири Ана Ристеска

Вкусно предјадење од компири со кашкавал со кое пријатно ќе ги изненадите гостите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(500 Грама)

Брашно(500 Грама)

Јајце(2 )

Рендан кашкавал

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Компирот се мие, се лупи, се сечка и се вари. Добро се процедува, па се пасира.
  2. Во пасираниот компир се додаваат јајцата и брашното. Се посолува по вкус и се меша додека се соединат состојките.
  3. Од добиената смеса, со дланки се обликуваат топчиња кои се ставаат во зовриена вода. Се варат додека испливаат на површината.
  4. Кашкавалот се ренда во посебна чинија, па во него се валкаат сварените кнедли. Се редат во чинија за да се растопи кашкавалот на нив.
  5. Можете да ги послужите со домашен доматен сос за вистинско уживање.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: