Рецепти
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem) Ана Ристеска

Млечни полски кнедли кои одат одлично во комбинација со свежи салати

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(4 Чаши)

Млеко(2 Чаши)

Путер(100 Грама)

Јајце(4 )

Рендан пармезан(100 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од  60 минути

  1. Млекото се вари со путерот.
  2. Во врелото млеко се додава брашното.
  3. Се меша и се трга од оган.
  4. Се додаваат јајцата едно по едно и се меша со дрвена лажица.
  5. На крај се додава пармезан, малку сол и се се меша.
  6. Од тестото се вадат парчиња кнедли со влажна лажица и се ставаат во вода да се варат.
  7. Од кога ќе се сварат се вадат со решеткаста лажица.
  8. Се поливаат со стопен путер, прежена сланина или со запржен кромид.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: