Рецепти
Ќофтиња со пилешко и пармезан Ана Ѓорова

Лесно и вкусно јадење што може да го послужите со омилениот сос и со свежа салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(1 Килограм)

Јајце(1 )

Лебни трошки(2-3 Супени лажици)

Рендан пармезан(50 Грама)

Брашно(200 Грама)

Вегета

Лук(1 Чешне)

Кромид(1 Главица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пилешките гради и главицата кромид (исечкана на парчиња) сомелете ги во машина за мелење месо и ставете ги во длабк сад.
  2. Во садот со месото и кромидот додајте жолчка, вегета, рендан пармезан, брашното, 2-3 лажици лебни трошки и изгмечено чешне лук.
  3. Зачинете со сол и бибер и измешајте додека смесата се соедини.
  4. Од смесата формирајте ќофтиња, извалкајте ги во брашно и пржете ги на загреано масло во тава на оган.
  5. Откако ќе поруменат од двете страни, ќофтињата ставете ги на чинија обложена со хартија за да се исцедат од вишокот маснотија.
  6. Послужете ги веднаш со павлака, тартар сос или со свежа салата по избор.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: