Рецепти
Ќофтиња со праз Ана Ѓорова

Ќофтиња од јунешко месо и зеленчук со интересен вкус. Послужете ги со свежа салата и со омилениот сос.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јунешко мелено месо(1/2 Килограм)

Јајце(1 )

Праз(1 )

Компир(2 поголеми )

Лебни трошки(1 шолја )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Компирите излупете ги и изрендајте ги.
  2. Празот ситно исечкајте го, па сите состојки измешајте ги со меленото месо.
  3. Од смесата формирајте ќофтиња со големина по желба.
  4. Наредете ги во сад и ставете ги во замрзнувач 15 минути.
  5. Потоа пржете ги во врело масло и сервирајте ги со зелена салата.
  6. Добар апетит!
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: