Рецепти
Коктел од морски плодови со ориз Ана Ристеска

Лесна вечера со морски плодови која можете да ја послужите со чаша бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Во тава ги ставаме маслото и путерот. Ги ставаме лукот, морковот, пиперката, морските плодови, солиме и на крај го ставаме биберот.
  2. По 20 минути, откако морските плодови ќе се издинстаат се додаваат магдоносот, босилекот и половина исцеден лимон. Внимаваме во тавчето да не изврие цела течност.
  3. На крај ја додаваме другата половина од цедениот лимон и во друг сад го вариме оризот со малку сол.
  4. Го сервираме оризот заедно со морските плодови и декорираме со домат и со краставица.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: