Рецепти
Колач од просо Ана Ѓорова

Вкусен десерт или ужинка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченични никулци(4 лажици суви )

Просо(7 Супени лажици)

Портокал(1 )

Ленено семе(2 Супени лажици)

Сончоглед(2 Супени лажици)

Џем од кајсии(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Просото варете го 10 минути во вода, а потоа добро исцедете го и во него додајте ја ренданата кора и сокот од портокал, пченичните никулци, џемот, лененото семе и маслиново масло.
  2. Кога смесата ќе се соедини, претурете ја во мал округол плех со пречник околу 19 см. Плехот обложете го претходно со хартија за печење.
  3. Печете го колачот во загреана рерна на 180 степени околу 30 минути.
  4. Кога на површината ќе се создаде коричка, колачот е готов.
  5. Прелијте го со растопено чоколадо и украсете го по желба или посипете го со мелени ореви и шлаг. Подеднакво е вкусен и топол и ладен.
Солен колач праз и сирење
Овошен колач
Кесадии со туна
Домашен крем од кикирики
Парена торта со јаболки и ореви
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Пита со маслинки и печурки
Шпагети во мексикански сос
Кнедли од компири
Посни бомбици со портокал
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Канелони со пилешко месо
Бела чорба
Торта со јатки и чоколадо
Растурен омлет со печурки и со гауда
Штангли со костен и чоколадо
Мини палачинки со спанаќ
Пилешка чорба со карфиол
Двоен солен ролат
Ориз со печурки
Мафини со јаболки и моркови
Колач со млеко од соја
Гулаш супа со домати
Крем салата од печени пиперки и фета
Крем салата со пиперки и пршута
Салата од брокула со прелив од јогурт
Риба со жалфија
Фурнаринки со сос од павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: