MoeMeni
Рецепти
Колач од просо Ана Ѓорова

Вкусен десерт или ужинка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченични никулци(4 лажици суви )

Просо(7 Супени лажици)

Портокал(1 )

Ленено семе(2 Супени лажици)

Сончоглед(2 Супени лажици)

Џем од кајсии(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Просото варете го 10 минути во вода, а потоа добро исцедете го и во него додајте ја ренданата кора и сокот од портокал, пченичните никулци, џемот, лененото семе и маслиново масло.
  2. Кога смесата ќе се соедини, претурете ја во мал округол плех со пречник околу 19 см. Плехот обложете го претходно со хартија за печење.
  3. Печете го колачот во загреана рерна на 180 степени околу 30 минути.
  4. Кога на површината ќе се создаде коричка, колачот е готов.
  5. Прелијте го со растопено чоколадо и украсете го по желба или посипете го со мелени ореви и шлаг. Подеднакво е вкусен и топол и ладен.
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Колач со круши и бадеми
Оревки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: