Рецепти
Колач од просо Ана Ѓорова

Вкусен десерт или ужинка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченични никулци(4 лажици суви )

Просо(7 Супени лажици)

Портокал(1 )

Ленено семе(2 Супени лажици)

Сончоглед(2 Супени лажици)

Џем од кајсии(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Просото варете го 10 минути во вода, а потоа добро исцедете го и во него додајте ја ренданата кора и сокот од портокал, пченичните никулци, џемот, лененото семе и маслиново масло.
  2. Кога смесата ќе се соедини, претурете ја во мал округол плех со пречник околу 19 см. Плехот обложете го претходно со хартија за печење.
  3. Печете го колачот во загреана рерна на 180 степени околу 30 минути.
  4. Кога на површината ќе се создаде коричка, колачот е готов.
  5. Прелијте го со растопено чоколадо и украсете го по желба или посипете го со мелени ореви и шлаг. Подеднакво е вкусен и топол и ладен.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: