Рецепти
Колач со круши Ана Ѓорова

Брз и лесен колач со круши што одлично оди со шолја кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Брашно(8 Супени лажици)

Шеќер(8 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Ванилин шеќер(1 )

Масло(100 Милилитри)

Млеко(100 Милилитри)

Круша(6-7 позрели )

Лешник(100-150 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Јајцата и шеќерот се матат со миксер.
  2. Откако добро ќе се изматат, се додаваат маслото, млекото, брашното, печивото и исечканите лешници, па се меша со лажица.
  3. Половина од смесата се става во подмачкан калап и малку се запекува.
  4. Во меѓувреме се лупат и се рендаат крушите, се посипуваат со ванилиниот шеќер.
  5. Пандишпанот се вади од рерна, се додаваат врз него крушите и се поливаат со другата половина од тестото (измешана со 1 лажица какао).
  6. Колачот се враќа во рерна да се допече, па се остава малку да се олади, се сече и се посипува со кокос или шеќер во прав.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: