Рецепти
Колач со медени срца Ана Ѓорова

Преубав десерт по ручекот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Шеќер(6 Супени лажици)

Брашно(6 Супени лажици)

Црно чоколадо(100 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Медени срца(500 Грама)

Путер(200 Грама)

Сечкани ореви(200 Грама)

Шеќер во прав(100 Грама)

Сок од круша(газиран 250 мл )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Изматете ги јајцата, па додајте ги шеќерот, брашното, ренданото чоколадо и прашокот за печиво и соединете ја смесата.
  2. Истурете ја во тепсија покриена со хартија за печење и печете го пандишпанот 40 минути на 180 степени.
  3. Во меѓувреме, во друг поголем сад исечкајте ги медените срца, додајте ги путерот, шеќерот во прав и сечканите ореви.
  4. Смесата измешајте ја и полијте ја со 250 мл газиран сок со вкус на круша. Убаво се соединуваат состојките.
  5. Филот истурете го врз изладениот пандишпан, а одозгора прелијте со чоколадна глазура од истопено чоколадо.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: