Рецепти
Колачиња со арома на кафе Ана Ѓорова

Брзи колачиња со арома на какао и кафе што се одличен десерт за вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(270 Грама)

Шеќер(90 Грама)

Путер(240 Грама)

Инстант кафе во прав(40 Грама)

Какао(70 Грама)

Цимет(1/2 Кафена лажица)

Прашок за печиво(2 Кафени лажици)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени.
  2. Со миксер изматете го омекнатиот путер заедно со шеќерот и циметот додека да добиете кремаста смеса. Продолжете да матите и постепено додавајте ги кафето, какаото и солта.
  3. Потоа додајте ги брашното и печивото и промешајте добро со лажица.
  4. Од смесата со помош на лажица вадете топчиња врз плех, претходно покриен со хартија за печење (уште подобро е да вадите форми со говарски шприц).
  5. Печете ги колачињата околу 15 минути во загреаната рерна, па пред послужување оставете ги малку да се оладат.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: