Рецепти
Колачиња со ѓумбир и чоколадо Ана Ѓорова

Брзи и лесни путер колачиња што одлично одат со омиленото кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(200 Грама)

Путер(120 Грама)

Шеќер(60 Грама)

Јајце(1 )

Ванилин шеќер(1 ќесичка )

Ѓумбир во прав(1 Кафена лажица)

Прашак за печиво(1 Кафена лажица)

Црно чоколадо(130 Грама)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Путерот (претходно изваден од фрижидер да омекне на собна температура и исечкан на коцки) и шеќерот изматете ги пенасто со миксер додека добиете хомоген крем.
  2. Во друг сад со виљушка малку измешајте го јајцето со ванилиниот шеќер и додајте ги кај путерот.
  3. Во садот со путерот додајте го брашното измешано со печивото, ѓумбирот во прав и прстофат сол.
  4. Добро измешајте ја смесата, па додајте чоколадо, исечкано на коцки и повторно соединете.
  5. Во плех врз намастена хартија за печење или без хартија, но намастен и набрашнет плех, распоредете од смесата, така што со лажица ќе земете и ќе ги ставате врз хартијата да добиете мали кругови.
  6. Печете ги колачињата во претходно загреана рерна на 180 степени околу 10-тина минути.
  7. Пред сервирање оставете ги да се оладат.
Слатко од вишни
Шери бомбици
Локум бомбици
Подварок со куркума
Печурки со јајца
Крем супа од тиква и компир
Овесни барови со смокви
Солена пита со маслинки
Макало од кисело млеко
Печени фалафел ќофтиња со сос
Смути од грозје
Сок од јаболко
Ќофтиња со пилешко и пармезан
Фетучини со песто сос
Десерт кус-кус
Фритата со домат, туна и сирење
Чорба од пилешки гради
Печурки во крцкаво тесто
Турски ѓевречиња (посно)
Пита од лиснато тесто
Полнети мисиркини гради
Свински кременадли со сос од шампињони
Полнет леб
Џем од капини
Мармалад од јаболки
Торта со суво овошје и костени
Чорба со печурки и чадена сланина
Супа од пилешки дроб
Сутлијаш со банана
Абисински колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: