Рецепти
Колачиња со ореви и шеќер во прав Ана Ѓорова

Вкусни колачиња од мексиканската кујна кои се приготвуваат за свечени пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(1 Чаша)

Шеќер во прав(1/2 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Брашно(2 1/4 Чаши)

Сол(1/4 Кафена лажица)

Сечкани ореви(3/4 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Со миксер пенасто изматете ги омекнатиот путер, шеќерот во прав и ванилата.
  2. Додавајте ги постепено брашното и солта и матете.
  3. Додајте ги сечканите ореви и измешајте ја смесата со лажица.
  4. Од тестото формирајте топчиња со големина на орев, редете ги одделени едно од друго врз хартија за печење во плех.
  5. Печете ги на 200 степени околу 10-12 минути или додека добијат златнокафена боја.
  6. Извадете ги од рерна и оставете ги настрана малку да се оладат.
  7. Кога малку ќе се подоладат, наросете со шеќер во прав и оставете ги целосно да се оладат. Можете по желба да ги извалкате колачињата по втор пат во шеќер во прав.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: