Рецепти
Компири со сирење и кашкавал Ана Ѓорова

Вкусно и сочно предјадење за на вашата трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(8 )

Свински врат(чаден 100 грама )

Фета сирење(150 Грама)

Свеж босилек(3 Гранчиња)

Кашкавал(200 Грама)

Путер(50 Грама)

Кромид(1 Главица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Компирите излупете ги и издлабете ги за полнење.
  2. Тавата за печење попрскајте ја со масло за јадење и во неа наредете ги компирите.
  3. Издлабените делови изрендајте ги и измешајте ги со сечканиот кромид, сечканиот чаден свински врат и заедно пропржете ги на масло и на путер.
  4. Откако ќе омекнат, додајте ги фета сирењето, сол и босилек, па со филот наполнете ги издлабените компири.
  5. Врз нив ставете ленти кашкавал, налијте во тавата 100 мл вода, попрскајте ги компирите со масло и затворете ја тавата со алуминиумска фолија.
  6. Печете 40 минути во рерна на 200 степени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: