Рецепти
Компири во кремаст сос Ана Ѓорова

Печени компири со кремаст сос од павлака, лук, сирење и колбас на кои нема да може да одолеете

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Колбас(чаен 250 грама )

Кашкавал(250 Грама)

Маргарин(100 Грама)

Рузмарин(1 Гранче)

Лук(1/4 Кафена лажица)

Сусам(50 Грама)

Сирење(топено 4 парчиња )

Павлака(неутрална 200 мл )

Јогурт(200 Милилитри)

Компир(1 килограм поситни )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Компирите исечете ги на половина по должина и ставете ги во огноотпорен сад намастен со маргарин.
  2. Преостанатиот маргарин исечкајте го и нанесете го врз компирите, наросете сусам, па печете 40 минути на 200°C.
  3. Во меѓувреме во тенџере на оган ставете ги павлаката и јогуртот.
  4. Додајте го и топеното сирење и мешајте со жица додека смесата се соедини и растопи.
  5. Додајте ги изренданиот кашкавал и сечканиот колбас, лукот, рузмаринот и добро измешајте.
  6. Компирите, по 40 минути печење, извадете ги од рерна, прелијте ги со сосот и допечете ги уште 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: