Рецепти
Компири во кремаст сос Ана Ѓорова

Печени компири со кремаст сос од павлака, лук, сирење и колбас на кои нема да може да одолеете

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Колбас(чаен 250 грама )

Кашкавал(250 Грама)

Маргарин(100 Грама)

Рузмарин(1 Гранче)

Лук(1/4 Кафена лажица)

Сусам(50 Грама)

Сирење(топено 4 парчиња )

Павлака(неутрална 200 мл )

Јогурт(200 Милилитри)

Компир(1 килограм поситни )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Компирите исечете ги на половина по должина и ставете ги во огноотпорен сад намастен со маргарин.
  2. Преостанатиот маргарин исечкајте го и нанесете го врз компирите, наросете сусам, па печете 40 минути на 200°C.
  3. Во меѓувреме во тенџере на оган ставете ги павлаката и јогуртот.
  4. Додајте го и топеното сирење и мешајте со жица додека смесата се соедини и растопи.
  5. Додајте ги изренданиот кашкавал и сечканиот колбас, лукот, рузмаринот и добро измешајте.
  6. Компирите, по 40 минути печење, извадете ги од рерна, прелијте ги со сосот и допечете ги уште 30 минути.
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: