Рецепти
Компири во кремаст сос Ана Ѓорова

Печени компири со кремаст сос од павлака, лук, сирење и колбас на кои нема да може да одолеете

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Колбас(чаен 250 грама )

Кашкавал(250 Грама)

Маргарин(100 Грама)

Рузмарин(1 Гранче)

Лук(1/4 Кафена лажица)

Сусам(50 Грама)

Сирење(топено 4 парчиња )

Павлака(неутрална 200 мл )

Јогурт(200 Милилитри)

Компир(1 килограм поситни )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Компирите исечете ги на половина по должина и ставете ги во огноотпорен сад намастен со маргарин.
  2. Преостанатиот маргарин исечкајте го и нанесете го врз компирите, наросете сусам, па печете 40 минути на 200°C.
  3. Во меѓувреме во тенџере на оган ставете ги павлаката и јогуртот.
  4. Додајте го и топеното сирење и мешајте со жица додека смесата се соедини и растопи.
  5. Додајте ги изренданиот кашкавал и сечканиот колбас, лукот, рузмаринот и добро измешајте.
  6. Компирите, по 40 минути печење, извадете ги од рерна, прелијте ги со сосот и допечете ги уште 30 минути.
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин
Печен ослиќ со брокула

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: