Рецепти
Корејска чорба со тофу Ана Ѓорова

Азиски рецепт за зачинета чорба од говедско месо и тофу сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Масло(1 Супена лажица)

Млад кромид(4 страка )

Лук(4 Чешниња)

Говедско месо(170 Грама)

Шитаке печурки(225 Грама)

Соја сос(1 Супена лажица)

Пилешка супа(или говедска 4-5 Чаши)

Црвен пипер(1-4 Кафени лажици)

Соино сирење (Тофу)(300-400 Грама)

Јајце(1-2 )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тенџере на умерен оган загрејте лажица масло, па додајте го белиот дел од исечканиот млад кромид (може и стар кромид) и пропржете го со мешање.
  2. Говедското месо исечете го на тенки парчиња и ставете го да се пропржи со кромидот додека добие златнокафена боја.
  3. Додајте ги сечканите печурки и лук, зачинете со сол и бибер и пржете уште неколку минути.
  4. Додајте ја супата и соја сосот и зовријте ја.
  5. Зачинете со црвен пипер (подобро со паста од црвен пипер) и додајте го тофу сирењето, исечено на коцки, па варете ја чорбата на тивок оган покриена со капак околу 10-15 минути.
  6. Потоа тргнете го тенџерето од оган, скршете 1-2 јајца во чорбата и полека промешајте.
  7. Послужете ја чорбата гарнинана со зелените парчиња исечкан свеж млад кромид.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: