Рецепти
Корејски Бибимбап Ана Ристеска

Корејскиот специјалитет Бибимбап е готов за само 30 минути

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(3 Парчиња)

Морков(2 )

Тиквичка(2 )

Шитаке печурки(10 )

Зелка(1/4 )

Спанаќ(20 Листови)

Јајце(2 )

Ориз(1 Чаша)

Сусам(2 Супени лажици)

Масло од сусам(1 Кафена лажица)

Соја сос(1 Супена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Згответе го оризот како што го готвите вообичаено или водете се според упатството на пакувањето.
  2. Гответе ги печурките со 1 кафена лажица масло од сусам.
  3. Во тенџере зовријте ја водата. Додајте ги сите зеленчуци (морковите, тиквичките и зелката исечете ги на ленти) освен печурките и спанаќот. Гответе ги околу 1 минути. Додајте го спанаќот и варете уште 30 секунди. Исцедете го зеленчукот од водата и ставете го во сад со ладна вода.
  4. Во меѓувреме исечкајте го стекот на ситни парчиња за да наликува на мелено месо. Гответе го стекот како вообичаено што го готвите. Тргнете го на страна и во истото тавче испржете 2 јајца на око.
  5. Во секоја чинија ставете половина чаша ориз, зеленчуците еден по еден наредете ги околу оризот, како и месото и одозора ставете го јајцето. Поросете со сусам и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: