Рецепти
Коцки од компир Ана Ристеска

Одлично предјадење кое оди одлично во комбинација со павлака или кисело млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Јајце(5 )

Кашкавал(100 Грама)

Кравјо сирење(100 Грама)

Шунка(100 Грама)

Маргарин(50 Грама)

Морско оревче(рендано 1 Прстофат)

Лебни трошки

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 75 минути

  1. Три јајца тврдо се варат.
  2. Компирот се лупи, се сече и се вари додека омекне. Потоа се процедува и се пасира во пире.
  3. Кашкавалот крупно се ренда, па се додава во пирето. Се додаваат маргаринот, двете јајца и мускатното оревче. Се зачинува по вкус, па состојките добро се соединуваат.
  4. Саламата се сече на коцки, сирењето се дроби, а варените јајца се лупат и се сечат на кругови.
  5. Огноотпорен сад се подмачкува со масло и се посипува со лебни ронки.
  6. Половина од приготвената смеса рамномерно се распоредува во садот, па врз неа се ставаат саламата, сирењето и јајцата.
  7. Потоа се распоредува и втората половина, се прелива со малку масло и се посипува со лебни ронки.
  8. Се пече во загреана рерна на 190 степени, 25 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: