Рецепти
Коцки од костени Ана Ѓорова

Непечен и неодолив десерт што се топи во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Костен(500 Грама)

Чоколадо во прав(130 Грама)

Шеќер во прав(50 Грама)

Маргарин(100 Грама)

Слатка павлака(150 Грама)

Рум(30 Милилитри)

Какао(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во сад на пареа ставете ги румот, слатката павлака, маргаринот, шеќерот во прав и чоколадото во прав. Мешајте со лажица додека смесата се соедини.
  2. Тргнете го садот од оган, додајте ги костените (претходно варени, лупени и мелени или исечкани) и повторно измешајте со лажица.
  3. Смесата ставете ја во правоаголен калап обложен со проѕирна хартија и ставете во фрижидер колачот да се стврдне. Најмалку 12 часа.
  4. Потоа наросете го со какао, исечете го на коцки и послужете.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: