Рецепти
Кралска паштета Ана Ѓорова

Послужете ја на потпечен леб со кисели краставички, пиперка или маслинки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(и срце 500 грама )

Кромид(1 Главица)

Јајце(1 варено и лупено )

Путер(50 Грама)

Сенф(1 Супена лажица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Кормидот пржете го во тенџере на загреано масло на оган. Откако ќе се запржи, додајте ги пилешкиот дроб и срцата и зачинете со сол и бибер.
  2. Додајте 200 мл врела вода и промешајте, па откако течноста ќе испари, тргнете го тенџерето од оган.
  3. Содржината од тенџерето ставете ја во блендер со исечканото варено јајце и сенфот и изблендирајте.
  4. Во друг сад со миксер изматете го путерот со малку сол додека да стане пенаст.
  5. Додајте ја изладената измиксана смеса и матете со миксерот додека паштетата се соедини.
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: