Рецепти
Крекери со сирење и ким Ана Ѓорова

Брзи и лесни крекери што се одлична ужинка за со чаша топол чај

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(350 Грама)

Нишесте (пченкарен скроб)(100 Грама)

Фета сирење(200 Грама)

Јајце(2 )

Маргарин(250 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Ким(2 ќесички )

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во подлабок сад ставете ги маргаринот (омекнат на собна температура), 1 јајце, 1 белка, прашокот за печиво, нишестето, брашното и фета сирењето.
  2. Посолете и замесете ги состојките со рака додека да се соединат во тесто. Продолжете да го месите тестото со раце на набрашнета работна маса.
  3. Со сукало развлечете кора со дебелина од 1 см и со калапи вадете форми.
  4. Наредете ги колачите во плех обложен со хартија, премачкајте ги со изматена жолчка со 1 лажица вода и наросете ги со ким.
  5. Печете ги во рерна на 200 степени околу 20 минути или додека убаво поруменат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: