Рецепти
Крем бомбици Ана Ѓорова

Сочни и вкусни непечени бомбици што се топат во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер во прав(250 грама + 4 лажици )

Црно чоколадо(100 Грама)

Јајце(1 )

Рум(3 Супени лажици)

Мелени ореви(250 Грама)

Путер(125 Грама)

Ванилин шеќер(1 )

Чоколадни трошки(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Чоколадото искршете го на парчиња и растопете го во тенџере на тивок оган со постојано мешање.
  2. Белката изматете ја со миксер и додајте 250 г шеќер во прав.
  3. Додајте го румот во садот со белката и матете додека белката ја добие потребната цврстина, потоа измешајте ја со чоколадото и со мелените ореви.
  4. Месете ја смесата со рака додека да се соедини.
  5. Крем: во сад за матење ставете ги путерот и жолчката, додајте 4 лажици шеќер во прав и ванилиниот шеќер. Матете со миксер додека филот стане пенест.
  6. Потоа земете од смесата со белка, ореви и чоколадо и расплескајте ја на едната рака. На средина нанесете од кремот и формирајте бомбица.
  7. На истиот начин подгответе ги сите бомбици и валкајте ги во чоколадни трошки.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: