Рецепти
Крем од печурки Ана Ѓорова

Богат намаз со протеини и калциум што може да го користите во сендвичи, печива, зеленчук или со омиленото јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Прво испечете ги печурките, па ставете ги во блендер.
  2. Додајте им го магдоносот, маслиновото масло, сардината и козјото сирење. Наместо сардина, може да ставите зеленчук – варени моркови или уште магдонос.
  3. Сето тоа добро изблендирајте додека добиете хомогена смеса.
Ципура на жар
Шери бомбици
Локум бомбици
Овесни барови со смокви
Макало од кисело млеко
Смути од грозје
Сок од јаболко
Десерт кус-кус
Печурки во крцкаво тесто
Полнет леб
Торта со суво овошје и костени
Сутлијаш со банана
Бомбици со слатко од смокви
Чоколадни тартуфи
Медитеранска паста салата
Крем салата со сирење и шампињони
Школки во вински сос
Домашно кисело млеко
Кокосови бомбици со портокал
Зебра торта (посно)
Бисквит торта со киви и банани
Смути со смокви
Полнети печурки со лук и магдонос
Мостарска алва
Браунис со банани
Колачиња со ѓумбир и чоколадо
Бела салата
Намаз од кромид
Палачинки со туна
Намаз од пире и ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: