Рецепти
Крем од печурки Ана Ѓорова

Богат намаз со протеини и калциум што може да го користите во сендвичи, печива, зеленчук или со омиленото јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Прво испечете ги печурките, па ставете ги во блендер.
  2. Додајте им го магдоносот, маслиновото масло, сардината и козјото сирење. Наместо сардина, може да ставите зеленчук – варени моркови или уште магдонос.
  3. Сето тоа добро изблендирајте додека добиете хомогена смеса.
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Намаз од печурки и лук
Намаз од печени пиперки и ореви
Намаз од туна и сусам
Меки чоколадни бомбици
Путер од кокос
Солени колачиња со сончоглед и сусам
Овесни барови со смокви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: