Рецепти
Крем салата од печени пиперки и фета Ана Ѓорова

Одлична за секакви пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена пиперка(10 )

Фета сирење(200 Грама)

Јајце(2 варени )

Шунка(200 Грама)

Мајонез(200 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Пиперките ставете ги во плех во рерна на 200 степени убаво да се потпечат и да омекнат, а потоа веднаш по печењето ставете ги да отстојат во затворено најлонско ќесе или во сад покриен со фолија.
  2. Пиперките излупете ги и исечкајте ги на тенки, долгнавести ленти и ставете ги во длабок сад.
  3. Варените јајца и шунката исечкајте ги на исти такви парчиња како пиперките и додајте ги во садот.
  4. Фета сирењето исечкајте го на парчиња и додајте го во садот.
  5. Зачинете со сол и бибер, додајте ги мајонезот и павлаката и добро измешајте.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: