Рецепти
Кремаста салата со бело вино Ана Ѓорова

Кремаста салата што е одлично предјадење за со разни печива, пити, кифли и слично

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Сирење(300 Грама)

Лук(3 Чешниња)

Кисела павлака(360 Грама)

Бело вино(200 Милилитри)

Ореви(или кикирики 100 грама )

Ориз(200 Грама)

Шунка(300 Грама)

Мајонез(250 Грама)

Морков(1 )

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Две чешниња лук и кромидот ситно се сечкаат и се пржат на загреано масло во тенџере на оган.
  2. Откако ќе омекнат, се додава оризот и ренданиот морков.
  3. Откако оризот ќе се запржи, се додава белото вино и 300 мл вода.
  4. Се зачинува со бибер и сол и се вари додека течноста да испари.
  5. Преостанатиот лук се гмечи и се меша со дробеното сирење, мелените ореви (или кикирики) и исечканата шунка.
  6. Сето тоа добро се меша и се додава изладената содржина од тенџерето со ориз, киселата павлака и мајонезот и салатата се меша.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: