Рецепти
Кремаста супа од печурки Ана Ѓорова

Здрав и вкусен веган рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(250 Грама)

Кромид(1 Главица)

Ловоров лист(1 Лист)

Мајчина душичка во прав(0.5 Кафена лажица)

Овесни снегулки(100 Грама)

Бибер(1 Прстофат)

Соја сос(2 Супени лажици)

Хималајска сол(1 Прстофат)

Сува везена црвена пиперка(2 Парчиња)

Вода(5 Чаши)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Во нелепливо тавче се пропржува кромидот без додавање на масло, додека малку не добие кафеава боја. Ако има потреба се додава малку вода.
  2. Во друг сад се ставаат ловоровиот лист, мајчината душица и овесните снегулки, и се комбинираат со пет чаши вода.
  3. Се додава и кромидот и сето тоа се загрева до вриење, а потоа се намалува температурата и се вари 10 минути, или додека овесот омекне.
  4. Во меѓувреме во посебно тенџере се пржат печурките со малку сол, без додавање на вода. Печурките ќе пуштат самите вода и така треба да се пржат додека таа вода не испари.
  5. Кога овесот ќе омекне, целата смеса во тенџерето се блендира со блендер и се враќа во тенџерето.
  6. Се додаваат печурките, соја сосот, сушените домати, малку морска сол, мелен црн пипер и уште малку се проврива.
  7. На крајот, се служи топло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: