Рецепти
Крофнички од тиква Ана Ѓорова

Несекојдневен рецепт – испробајте го, може да ве изненади

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиква(1 Килограм)

Брашно(400 Грама)

Јајце(2 )

Ванилин шеќер(1 )

Цимет(1 Кафена лажица)

Шеќер во прав(150 Грама)

Прашок за печиво(1/2 )

Масло(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Тиквата исчистете ја, исечете ја на покрупни парчиња и печете ги во рерна додека омекнат.
  2. Потоа изрендајте ги печените парчиња тиква и измешајте ги со циметот, шеќерот во прав и ванилиниот шеќер.
  3. Во друг сад изматете ги јајцата и додајте ги во смесата.
  4. Сето тоа измешајте го и додајте го брашното измешано со печивото (по потреба додајте уште брашно).
  5. Од смесата со мокра лажица вадете крофнички и пржете ги во тенџере со поголемо количество масло.
  6. Кога ќе ги вадите од тенџерето, вадете ги во чинија обложена со салфетка за да се исцедат од вишокот маснотија.
  7. Готовите крофнички од тиква посипете ги со шеќер во прав или со мед и послужете ги.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: