Рецепти
Крокети со праз Ана Ѓорова

Лесно мезе за на вашата трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праз(1 страк )

Лебни трошки(200 Грама)

Рендан кашкавал(70 Грама)

Јајце(2 )

Ориз(500 Грама)

Мортадела(150 Грама)

Вегета

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Празот исечкајте го ситно и измешајте го во садот со оризот (претходно сварен и исцеден).
  2. Додајте ги исечканата мортадела и ренданиот кашкавал, зачинете со сол, бибер и додајте 1 јајце.
  3. Сето тоа убаво измешајте го и со раце замесете смеса и формирајте ги крокетите.
  4. Крокетите прво валкајте ги во 1 изматено јајце, па во лебни трошки и пржете ги во поголема количина масло во тава на оган.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: