Рецепти
Кромид во оцет Ана Ѓорова

Зимница од ситен кромид

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Килограм)

Ловоров лист(8-10 )

Лук(2 Чешниња)

Бибер(неколку зрна )

Алкохолен оцет(2 Супени лажици)

Сол

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Излупениот, целосен кромид варете го (употребете помали главици) околу 3 минути во зовриена вода со сол и оцет.
  2. Потоа исцедете го кромидот и редете го во тегли, така што да собере што е можно повеќе, а потоа додајте црн пипер.
  3. Посебно варете го оцетот со ловоровиот лист и со лукот, исцедете го додека е врел и ставете го во тегли. На крајот теглите херметички затворете ги и чувајте ги на ладно место.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: