Рецепти
Круши со вино и зачини Ана Ѓорова

Егзотична ужинка што може да ја послужите за гостите по вечерата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Круша(2 )

Црвено вино(400 Милилитри)

Агаве сируп(3 Супени лажици)

Ванила стапче(1 )

Цимет(1 Кафена лажица)

Каранфилче(1/2 Кафена лажица)

Ѓумбир во прав(1/2 Кафена лажица)

Вода(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Крушите излупете ги, но оставете ги дршките.
  2. Долниот дел од крушата отстранете го со нож така што ќе може да стојат исправено во чинија.
  3. Во тенџере на оган претурете го виното, додајте ја водата, агаве сирупот, зачините и стапчето ванила.
  4. Промешајте, па во садот додајте ги крушите. Варете ги додека да омекнат.
  5. Потоа внимателно извадете ги, ставете ги во чинија и продолжете да го готвите сосот во тенџерето додека се редуцира.
  6. Пробајте го, ако не ви е доволно благ на вкус, додајте уште малку агаве сируп.
  7. Прелијте ги крушите со сосот, одозгора посипете ги со сечкани ореви и послужете ги.
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Зелен ролат
Корпички со брусници
Тава со полнети шампињони
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Смути од круши и ванила
Ролни од јунешко во доматен сос
Солени крофни
Торта со печурки
Пилешки ролнички во бел сос
Вештерски прсти
Печено крцкаво пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: