Рецепти
Круши со вино и зачини Ана Ѓорова

Егзотична ужинка што може да ја послужите за гостите по вечерата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Круша(2 )

Црвено вино(400 Милилитри)

Агаве сируп(3 Супени лажици)

Ванила стапче(1 )

Цимет(1 Кафена лажица)

Каранфилче(1/2 Кафена лажица)

Ѓумбир во прав(1/2 Кафена лажица)

Вода(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Крушите излупете ги, но оставете ги дршките.
  2. Долниот дел од крушата отстранете го со нож така што ќе може да стојат исправено во чинија.
  3. Во тенџере на оган претурете го виното, додајте ја водата, агаве сирупот, зачините и стапчето ванила.
  4. Промешајте, па во садот додајте ги крушите. Варете ги додека да омекнат.
  5. Потоа внимателно извадете ги, ставете ги во чинија и продолжете да го готвите сосот во тенџерето додека се редуцира.
  6. Пробајте го, ако не ви е доволно благ на вкус, додајте уште малку агаве сируп.
  7. Прелијте ги крушите со сосот, одозгора посипете ги со сечкани ореви и послужете ги.
Шери бомбици
Локум бомбици
Овесни барови со смокви
Макало од кисело млеко
Смути од грозје
Сок од јаболко
Десерт кус-кус
Печурки во крцкаво тесто
Полнет леб
Торта со суво овошје и костени
Сутлијаш со банана
Бомбици со слатко од смокви
Чоколадни тартуфи
Медитеранска паста салата
Крем салата со сирење и шампињони
Школки во вински сос
Домашно кисело млеко
Кокосови бомбици со портокал
Зебра торта (посно)
Бисквит торта со киви и банани
Смути со смокви
Полнети печурки со лук и магдонос
Мостарска алва
Браунис со банани
Колачиња со ѓумбир и чоколадо
Бела салата
Намаз од кромид
Палачинки со туна
Намаз од пире и ореви
Домашен пудинг од вишни и капини

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: