Рецепти
Кускус со риба Ана Ѓорова

Специјалитет од риба што може да го послужите за ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт  се потребни помалку од 100 минути

  1. Во тенџере зовријте 1,5 л вода. Додајте ги зеленчуците исечкани на парчиња, сол, бибер, шафран и главата и перките од рибата.
  2. Гответе на умерен оган додека сите зеленчуци убаво омекнат, па потоа извадете ги зеленчуците (оставете ги главата и перките од рибата) и зачувајте ја водата.
  3. Кускусот варете го околу 30 минути во водата во која се вареа зеленчуците.
  4. Извадете ги главата и перките од тенџерето, исцедете го кускусот, па додајте ги зеленчуците и рибата (сварена и исечена на средни парчиња).
  5. Гответе го кускусот на пареа уште 20 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: