Рецепти
Ладен пудинг од кокос и чоколадо Ана Ѓорова

Одличен чоколаден десерт за помалку од 10 минути

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кокосово млеко(2 Чаши)

Црно чоколадо(100 Грама)

Желатин(1 Супена лажица)

Екстракт од ванила(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Загрејте го кокосовото млеко на умерен-тивок оган во тенџере на рингла.
  2. Додајте го чоколадото (претходно искршете го на ситни парчиња) и матете со жица за матење додека се растопи.
  3. Во топлото чоколадно млеко стопете го желатинот, но не го зовривајте млекото.
  4. Исклучете ја ринглата и измешајте го ванила екстрактот во тенџерето.
  5. Претурете го пудингот во чаши и оставете го во фрижидер да се лади најмалку 2 часа.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: