Рецепти
Лате со јаболко и цимет Ана Ѓорова

Брз, лесен и одличен утрински пијалак

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кокосово млеко(или било какво по желба 1 чаша )

Црн чај(1 ќесичка )

Јаболко(1 )

Мед(1 Супена лажица)

Цимет

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Јаболкото излупете го, исчистете го од семките и дршките и исечкајте го на коцки.
  2. Во тенџере на оган загрејте ги млекото, ќесичката чај, јаболкото и медот околу 6 минути или додека ќесичката чај се раствори во течноста.
  3. Кога млекото ќе ја добие посакуваната температура, оставете го тенџерето поклопено да отстои 10-тина минути.
  4. Потоа исцедете ја течноста преку цедалка во чаша и одозгора наросете со цимет по вкус.
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: