Рецепти
Лава колач Ана Ристеска

Популарен десерт во високо престижните ресторани во Америка, но кој води потекло од Франција.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(80 Грама)

Брашно(20 Грама)

Јајце(3 )

Шеќер(80 Грама)

Црно чоколадо(150 Грама)

Цимет(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Изматете ги јајцата со шеќерот, додајте ги брашното и циметот.
  2. Во меѓувреме стопте го путерот со чоколадото на пареа и додајте го на изматените јајца и брашно. Мешајте со лажица додека не се изедначи бојата.
  3. 6 калапчиња за печење премачкајте ги со путер и попрскајте ги со брашно. Наполнете ги со чоколадната смеса 1 сантиметар пред работ и ставете ги во замрзнувач најмалку 3 часа.
  4. Кога ќе сакате да ги испечете, во рерна затоплена на 210°C директно од замрзнувач печете ги 17 минути или помалку (зависи од рерната). Центарот на колачето не треба да биде испечен и кога ќе го пресечето колачето треба да излезе чоколадо, затоа внимавајте да не го препечете.
  5. Се сервира топло, со сладолед или некоја ладна крема или шлаг.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: