Рецепти
Ледена торта Ана Ристеска

Оваа ледена торта е уште повкусна доколку ја послужите со сладолед

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 (за тесто) )

Шеќер(150 Грама (за тесто) + 300 Грама (за крем) )

Брашно(200 Грама (за тесто) )

Какао(2 Супени лажици (за тесто) )

Млеко(200 Милилитри (за тесто) + 1 Литар (за крем) )

Масло(100 Милилитри (за тесто) )

Прашок за печиво(1 (за тесто) )

Гриз(100 Грама)

Кокос(200 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помлаку од 45 минути

  1. Најпрво се вари крем од млекото, шеќерот, гризот и кокосот, па се трга на страна да се излади.
  2. Се матат јајцата, потоа се додаваат сите состојки за пандишпанот, па половина од смесата се истура во правоаголна тепсија, подмачкана со маргарин, и се става во загреана рерна да се пече на 200 степени околу 5 минути.
  3. Отакако ќе се испече тестото, врз него се премачкува изладенот фил, убаво се израмнува, а потоа врз филот се истура втората половина од смесата за тесто. Тепсијата се враќа во рерна уште 20 минути на 180 степени.
  4. Кога ќе се излади тортата, целата се полева со глазура од 100 г чоколадо растопено на пареа со 2 лажици масло.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: