Рецепти
Ледена торта Ана Ѓорова

Летен, чоколаден десерт со орео колачи, путер од кикирики и сладолед. Уживајте!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Орео колачиња(30 )

Путер(3 Супени лажици)

Путер од кикирики-органски(150-200 Грама)

Сладолед од ванила(1 Пакување)

Слатка павлака(230 Милилитри)

Црно чоколадо(220 Грама)

Кикирики(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути + неколку часа во фрижидер и замрзнувач

  1. Орео колачињата искршете ги (или сомелете ги) и измешајте ги со растопениот путер. Може да користите и чајни колачи или бисквити.
  2. Натапкајте ја смесата во правоаголен сад (33х22 см) врз хартија за печење, добро израмете и оставете ја во фрижидер 30 минути.
  3. Путерот од кикирики растопете го во тенџерче на тивок оган, па измешајте го добро со сладоледот од ванила.
  4. Смесата од путер од кикирики и сладолед распоредете ја врз слојот од колачињата и вратете во фрижидер уште 30 минути.
  5. Чоколадото растопете го на тивок оган со слатката павлака и прелијте го врз колачот.
  6. Одозгора наросете со сечкани кикирики и замрзнете го колачот 4 часа во замрзнувач.
  7. Пред послужување одмрзнете го 10 минути на собна температура.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: