Рецепти
Лепчиња со лук и магдонос Ана Ѓорова

Домашни лепчиња со одличен вкус. Послужете ги со пинџур или со вашето омилено јадење или намаз.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(450 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Вода(180 мл млака )

Јогурт(90 мл на собна температура )

Масло(3 Супени лажици)

Лук(1 Главица)

Магдонос(1/2 Китка)

Чили сос(малку по желба )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Од брашното, солта, шеќерот, млаката вода, јогуротот и 3 лажици масло замесете тесто и оставете го 1 час да отстои.
  2. Потоа размесете го и поделете го на 4 дела.
  3. Секој дел расукајте го со дебелина по желба, обликувајте ги лепчињата и премачкајте ги со мешавина од блендирани лук, магдонос, 4-5 лажици масло и малку чили сос по желба.
  4. Веднаш печете ги во рерна на 240°C околу 10 минути колку да добијат златеста боја.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: